Medicinska stödstrumpor

Två ofta underskattade och förbisedda delar av vår kropp är våra vader och fotleder. Vi lägger konstant tryck och belastning på dessa delar av kroppen oavsett vilken aktivitet vi utsätter oss för. De som sportar mycket är definitivt i behov av bra stöd kring dessa områden. En lösning som används av idrottare är ofta stödstrumpor, som hjälper till att stabilisera och skydda mot stress på leder och muskler. Stödstrumpor används också med fördel av äldre människor vid behov, liksom av gravida som kan uppleva en ökad belastning på muskler och leder.

Stödstrumpor finns idag i många snygga designer

Stödstrumpor för idrottare

Oavsett vilken sport man utövar är stödstrumpor något som underlättar och förbättrar prestationen. Strumpornas stabiliserande och stöttande egenskaper gör att man kan ta i hårdare och sätta större press på sina muskler och samtidigt känna sig trygg med att musklerna inte tar för mycket stryk. Detta faktum är något som många spelare inom både basket, fotboll och hockey har upptäckt de senaste åren. Den nya tekniken i dessa strumpor har fler egenskaper än bara stabilitet och stöd, som vi ska upptäcka.

Stödstrumpor har nämligen också positiva egenskaper vad gäller blodomloppet och att hålla musklerna varma och mjuka. Därför väljer många idrottare idag att värma upp med dessa typer av strumpor på sig, för att snabbare få mjuka och rörliga muskler inför träning eller match. Det finns också många som föredrar att behålla sina strumpor på under hela träningspasset eller matchen för att inte tappa värme eller kompromissa kring stabilitet och rörlighet. På så sätt får man ännu bättre effekt om man till exempel spelar utomhus när det är kallt.

Stödstrumpor för gravida

Den kanske vanligaste målgruppen som man tänker på när man pratar om produkten stödstrumpor, är gravida kvinnor. Det finns många medicinska anledningar till att dessa strumpor speciellt hjälper för gravida. Under graviditeten kan det nämligen vara svårt med blodcirkulationen i hela kroppen och framför allt i ben och leder. Man kan även uppleva svullnader och ömmande muskler som det blir riktigt svårt att leva med i längden. Dessa strumpor hjälper mot allt detta och lindrar även värken samtidigt som de förbättrar cirkulationen.

Stödstrumpor har inte bara rent praktiska effekter som hjälper gravida kvinnor. Många leverantörer och märken har även sett till att skapa riktigt snygga modeller som gör att de även kan fungera som ett par vanliga strumpbyxor. Därför behöver man idag inte längre välja mellan komfort och utseende. Man kan som gravid numera till exempel klä upp sig, gå på middag och vara med på alla nöjen man kanske annars hade tackat nej till, och fortfarande vara bekväm i sina strumpor.

Många positiva egenskaper hos stödstrumpor

Stödstrumpor har en plats och ett syfte hos flera typer av kunder. Eftersom de hjälper till med cirkulation av blodet, håller värme och skapar en stabilitet kring muskler och leder, kan såväl idrottare som gravida kvinnor ha god användning för denna smarta produkt. Eftersom man på senare år även har fokuserat på att göra dessa strumpor i snygg design, behöver man inte längre välja på om man vill vara bekväm, skyddad eller snygg. Denna produkt ger dig allt. Testa och se vilken effekt du får!